Bij een chemische peeling wordt een bepaalde stof op de huid aangebracht, welke onder toezicht van uw specialiste een nauwkeurig bepaalde tijd moet inwerken. Door middel van deze etsende vloeistof worden een aantal laagjes van de epidermis ( opperhuid ) weggehaald. De hoeveelheid laagjes hangt af van de soort peeling-vloeistof, de concentratie en de pH. Er zijn oppervlakkige, medium-diepe en diepe peelings.

Werking

Fruitzuren hebben een viervoudige werking op de huid, namelijk:

1. Exfolierend
Exfolieren betekent letterlijk "afschaven", het afstoten van de huidcellen. Hierdoor wordt de door uv-licht beschadigde onnatuurlijk verdikte huid dunner gemaakt. Met als resultaat dat de bovenste laag van de opperhuid compacter wordt en beter functioneert. Daarnaast verminderen de rimpels en littekens. Een ander bijkomend feit is dat verstopte talgklieren worden voorkomen, zodat de kans op nieuwe ontstekingsprocessen vermindert. De huid ziet er gezonder en gladder uit en voelt zachter aan.

2. Hydraterend
De wateraantrekkende werking van fruitzuren leidt tot een hoger watergehalte in de weker gemaakte huid. Het vochtverlies daalt en de vochtigheidsgraad van de huid neemt toe.

3. Keratolyserend
Fruitzuren werken keratolyserend, oftewel hoornstof(eiwit)oplossend. Fruitzuren bevorderen de celdeling indirect, omdat de buitenste laag als het ware versneld wordt opgelost. Daardoor wordt tevens de aanmaak van collageen en elastine in de dermis verhoogd. De dermis wordt steviger en compacter. Met als resultaat een afvlakking van de mimische rimpeltjes en een betere turgor.

4. Antioxiderend
Door de ontstekingsremmende werking treden fruitzuren op als antioxidant.


Esthetica-Praktijk Liliana Scherphuis | Spuiweg 1, 8243 PW Lelystad | telefoon: 06-26976513 | email: info@esthetica-praktijk.nl